RADOVI
UČENIKA
PREZENTACIJA
ŠKOLE

Arhiv članaka iz 2014. godine

27.12.2014.

Podjela novogodišnjih paketića

Dana 26.12.2014.godine održana je podjela novogodišnjih paketića za djecu zaposlenih u JU Građevinsko-geodetskoj školi uz prigodan program.

Fotografije možete pogledati na slijedećem linku.

07.11.2014.

Posjeta gradilištu - BHC

Učenici IV1-a razreda posjetili su dana 05.11.2014 god.u pratnji nastavnika stručno-teorijske nastave, prof. Mirzeta Čolpa, gradilište na Marijin dvoru stambeno-poslovni objekat BHC i tom prilikom obišli objekat i vidjeli na licu mjesta - armiranje konstruktivnih radova (izvođenje konstrukcije) .

Ovom prilikom se zahvaljujemo investitoru i izvođaču što su omogućili posjet učenicima, te se nadamo i budućoj saradnji.

Fotografije možete pogledati na slijedećem linku.

30.10.2014.

Ogledni časovi

U školi su 28.10.2014. godine održana dva izuzetno uspješna ogledna časa.

Aida Kapetanović, profesorica Saobraćajnica realizirala je ogledni čas na temu: Trup saobraćajnice - Vrste trupa saobraćajnice.

Svjetlana Šeta, profesorica Projektovanja realizirala je ogledni čas na temu: Komunalni objekti.

Časovi su protekli u izvanrednoj radnoj atmosferi gdje su učenici su i praktično pokazali svoje radove. Učenici III gr. odjeljenja izložili su svoje makete gdje su pokazali vrste trupa saobraćajnice i objasnili njihovu svrhu.Učenici IV 1a na času Projektovanja pokazali su svoje ideje vezane za nacrte raznih komunalnih objekata.

Svi zajedno učenici i profesori zaslužuju svaku pohvalu.

Fotografije možete pogledati na slijedećem linku.

11.10.2014.

Posjeta gradilištu

Učenici III2-a razreda posjetili su dana 08.08.2014 god.u pratnji nastavnika stručno - teorijske nastave, prof. Mirzeta Čolpa, gradilište hotela RESIDENCE INN MARRIOTT na Čobaniji i tom prilikom obišli objekat i vidjeli na licu mjesta - izvođenje unutrašnjih završno - zanatskih radova.

Ovom prilikom se zahvaljujemo investitoru i izvođaču što su omogućili posjet učenicima, te se nadamo i budućoj saradnji.

Fotografije možete pogledati na slijedećem linku.

18.09.2014.

Roditeljski sastanak

Prvi roditeljski sastanak u novoj školskoj godini, održan je 18.09.2014. godine uz prisustvo velikog broja roditelja. Prisutnim roditeljima su se predstavili, uprava na čelu sa direktorom škole profesorom Hajrudinom Ramovićem, kao i voditelji odjeljenja svih prvih razreda.

Nadamo se da će saradnja roditelja sa školom biti na visokom nivou tokom cijele godine, kako bi i uspjeh učenika bio što bolji.

Fotografije možete pogledati na slijedećem linku.

27.08.2014.

Obavještenje za učenike

Obavještavaju se učenici da redovna nastava u školskoj 2014./2015. godini, počinje u ponedjeljak, 01.09.2014. godine u 0800 sati.Spisak učenika prvih razreda


22.08.2014.

RASPORED POLAGANJA MATURSKOG I ZAVRŠNOG ISPITA


14.07.2014.

KONAČNA RANG LISTA KANDIDATA - PRIMLJENIH UČENIKA U PRVI RAZRED ŠKOLE
U NAKNADNOM KONKURSU
ZA ŠKOLSKU 2014/2015.GODINU

KONAČNA RANG LISTA UČENIKA ZA
TEHNIČKU ŠKOLU

KONAČNA RANG LISTA UČENIKA ZA
STRUČNU ŠKOLU

11.07.2014.

PRELIMINARNA RANG LISTA KANDIDATA - PRIMLJENIH UČENIKA U PRVI RAZRED ŠKOLE
U NAKNADNOM KONKURSU
ZA ŠKOLSKU 2014/2015.GODINU

PRELIMINARNA RANG LISTA UČENIKA ZA
TEHNIČKU ŠKOLU

PRELIMINARNA RANG LISTA UČENIKA ZA
STRUČNU ŠKOLU

07.07.2014.

KONAČNA RANG LISTA KANDIDATA - PRIMLJENIH UČENIKA U PRVI RAZRED ŠKOLE
U PRVOM KONKURSU
ZA ŠKOLSKU 2014/2015.GODINU

KONAČNA RANG LISTA UČENIKA ZA
TEHNIČKU ŠKOLU

KONAČNA RANG LISTA UČENIKA ZA
STRUČNU ŠKOLU

03.07.2014.

PRELIMINARNA RANG LISTA KANDIDATA - PRIMLJENIH UČENIKA U PRVI RAZRED ŠKOLE
U PRVOM KONKURSU
ZA ŠKOLSKU 2014/2015.GODINU

PRELIMINARNA RANG LISTA UČENIKA ZA
TEHNIČKU ŠKOLU

PRELIMINARNA RANG LISTA UČENIKA ZA
STRUČNU ŠKOLU


02.07.2014.

Pogledajte uslove upisa za školsku 2014./2015. godinu.

27.06.2014.

OBAVJEŠTENJE

Upis učenika u prvi razred škole traje do 03.07.2014. godine.
Prijem dokumenata vršit će se svaki dan u maloj zgradi škole, Franca Lehara 5, od 8 do 15h.


04.06.2014.

Ogledni čas

U kabinetu za projektovanje krajem proteklog mjeseca održan ogledni čas iz istoimenog predmeta na temu Kolektivnog stanovanja.Ogledni čas je održao profesor stručne nastave Zuhrić Edin dipl.ing.arh.

Uz laganu radnu atmosferu učenici su se upoznali sa osnovnim odrednicama za projektovanje stambenih objekata.

Učenici su na drugom dijelu časa nakon uvodnog predavanja imali priliku da pokažu znanja koja su do sada usvojili, i predali su radove koji su bili za svaku pohvalu.

01.06.2014.

Ogledno-ugledni časovi

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da smo u mjesecu maju ove godine imali nekoliko veoma uspješnih oglednih sati koje su uradili naši uvaženi profesori zajedno sa našim učenicima.

Profesor sporta i tjelesnog i zdravstvenog odgoja Mirsad Bojić imao je 21.05. 2014. ogledni čas na temu: Sportski objekti u građevinarstvu – standardi. Tema jako izazovna i interesantna i profesor Bojić Mirsad je zaista jako dobro prezentirao učenicima i prisutnim kolegama.

Profesorica Nacrtne geometrije Agović Mirsada održala je 23.05.2014. ogledni čas na temu: Arhitektura stare Grčke. Profesorica je jako zahtjevnu i veliku temu uspješno prezentirala učenicima i prisutnim kolegama.

Profesorica Historije arhitekture Mesihović Munira održala je 28.05.2014. ogledni čas na temu: Rimska stambena arhitektura. Profesorica Mesihović je uspjela učenicima i prisutnim kolegama pokazati razvoj rimske stambene arhitekture kroz historiju na veoma zanimljiv način koristeći se savremenom tehnologijom u izvođenju nastave.

Profesorica Tehnologije zanimanja Biščević Fehma održala je 29.05.2014. ogledni čas sa učenicima drugog mješovitog razreda (II mj) na temu: Zidovi od opeke. Profesorica je zajedno sa učenicima uspjela prezentirati rad odjeljenja tokom cijele školske godine kroz zanimljiva izlaganja učenika. Čas se pokazao kao pun pogodak i profesor i učenici zaslužuju sve pohvale.

23.05.2014.

Fotografska sekcija - Maturanti 2014 (Galerija slika)

Fotografska sekcija je završila sa aktivnostima na slikanju maturanata, kao i uposlenika naše škole. Zahvaljujemo svima koji su se odazvali pozivu, a slike možete preuzeti na sljedećem linku.

18.05.2014.

Festival Rada

JU Srednja građevinsko-geodetska škola u Sarajevu učestvovala je u takmičarskom dijelu 6. Festivala rada srednjih tehničkih i strukovnih škola BiH, koji je održan dana 10.05.2014. godine u Livnu i ostvareni su slijedeći rezultati:

Učenica IV razreda Bećirović Hanifa se takmičila iz oblasti građevinski tehničar i zauzela 2. Mjesto.
Učenik IV razreda Seat Yakup Kurtović se takmičio iz oblasti geodetski tehničar i osvojio 3. Mjesto.
Učenik IV razreda Dervišević Ismar se takmičio u oblasti arhitektonski tehničar i zauzeo 4. mjesto.

18.05.2014.

Prezentacija Burch

U JU Građevinsko-geodetskoj školi u Sarajevu dana 07.05.2014. godine predstavljen je Internacionalni Burch Univerzitet. Predavači sa fakulteta su učenicima četvrtoga razreda Građevinsko-geodetske škole održali kratku prezentaciju studija na odsjeku arhitektura te ih upoznali sa nastavnim predmetima i sadržajima koji se izučavaju u toku studija, te su istakli koliko je važno da studenti u toku studija usvoje što više znanja i da razviju mnoge vještine koje će im pomoći u pronalasku zaposlenja i pomoći im da što bolje odgovore na zadatke koji se postavljaju pred njih. Također, predavači su upoznali učenike o uslovima upisa, studiranja, finasiranja studija kao i stečenim zvanjima nakon završenog studija.

Aktivnim učešćem učenika u razgovoru sa predavačima, te pažnjom kojom su pratili izlaganje i prezentaciju pokazali su da je učenicima završnih razreda poželjno predstavljanje fakulteta i studija srodnih naučnih disciplina, kako bi se oni učenici koji su zainteresovani za studij mogli opredjeliti za fakultet odnosno smjer koji žele upisati i kako bi se što bolje pripremili za prijemni ispit.

16.05.2014.

RASPORED POLAGANJA MATURSKOG I ZAVRŠNOG ISPITA


30.04.2014.

Ogledno / Ugledni čas iz bosanskog, hrvatskog i sprskog jezika i književnosti

U kabinetu Bosanskog, srpskog i hrvatskog jezika dana 25.IV 2014. godine održan je ogledno-ugledni čas na temu: Meša Selimović i slika Bosne u njegovim djelima, koji su pripremili učenici IV-ih razreda zajedno sa prof. Armom Hrnić.

Učenici su u svojim prezentacijama povezali dvije umjetnosti: film i književnost i uz pomoć scena iz filma pokušali povezati Bosnu u vrijeme Osmanskog carstva i danas,te porediti roman i film. Čas je bio izuzetno uspješan, učenici su oduševili svojim radovima i svojom kreativnošću.

Sve pohvale idu učenicima kao i profesorici Armi Hrnić.

22.04.2014.

Ogledni čas

Dana 16.04.2014.god.u kabinetu projektovanja je održan ogledni čas na temu:pješačke i motorne komunikacije unutar stambene zone-obrada novog gradiva.Kroz prezentaciju u Power Pointu sam učenike upoznao sa problemima parkiranja osobnih vozila u gradu Sarajevu i problemima kretanja pješaka unutar stambene zone.Tema je dosta aktuelna tako da čas nije bio monoton kako za učenike tako i za goste.
Sa aspekta predavača i voditelja nastavnog procesa održani ogledni čas ocjenjujem kao veoma uspješan. Postignut je cilj časa koji sam postavio, a to je da učenici nauče osnovne parametre za projektovanje pješačke i motorne komunikacije unutar stambene zone, razvoj kreativnosti, sposobnosti za rad u grupi, kao i educiranje iz oblasti kulture življenja. Učenici su shvatili novo nastavno gradivo što je najbolje vidljivo iz njihovih prezentacija u završnom dijelu časa. Naime, učenici su bili podijeljeni u grupe i svaka grupa je dobila zadatak da praktično riješi parking prostor i pješačku komunikaciju unutar stambene zone, a vođa svake grupe je imao zadatak da prezentuje rješenje svoje grupe.
Predmetni nastavnik:
Mirzet Čolpa dipl.ing.arh.

20.03.2014.

Posjeta gradilištu

Učenici IV1-a razreda posjetili su dana 19.03.2014 god.u pratnji nastavnika stručno-teorijske nastave, prof. Mirzeta Čolpa, gradilište glavne zgrade JP Elektroprivrede BiH u ul.Zmaja od Bosne i tom prilikom obišli poslovni objekat-izvođenje unutrašnjih završno-zanatskih radova.

Ovom prilikom se zahvaljujemo investitoru i izvođaču što su omogućili posjet učenicima, te se nadamo i budućoj saradnji.

04.03.2014.

Izložba u školi

U utorak, 25.02.2014. god na časovima Projektovanja u kabinetu je održana prezentacija i izložba učenickih radova IV 2 razreda. Radove su prezentirali sljedeći učenici :

1. Mujić Dalila
2. Banda Elvisa
3. Kopić Mubina
4. Dervišević Ismar
5. Nuhanović Nejra
6. Huseinović Bajro
7. Kadrić Anes

Gosti prezentacije su bili direktor i pedagog škole te profesori : Kaljić Envera, Minka Pelja, Rasević Zumreta, Admir Pljevljak-razrednik, Munira Mesihovic,Arnautovic Samir,Zuhrić Edin i predmetni profesori Šeta Svjetlana i Čolpa Mirzet. Nakon ocjenjivanja od strane učenika IV 2 razreda i profesora , najboljim su proglašeni radovi Nuhanović Nejre i Dervišević Ismara.

23.02.2014.

Jedan dan,druga škola

Na prvom sastanku učenika srednje Građevinsko-geodetske škole i mašinske škole smo realizovali upoznavanje učeskina u razmjeni. Prvo upoznavanje proteklo je u jako prijatnoj atmosferi.

S obzirom da su ove dvije škole pod istim krovom učesnicima nije bilo teško snaći se u novoj sredini. Tokom dana razmjene učenici su upozvanali mnoge prijatelje te su veoma zadovoljni ovim projektom. Svi kometari su bili pozitivni od strane učesnika kao i profesora. Profesori i uprava mašinske škole je bila jako ljubazna prema svojim gostima,i obratno. Tokom razgovora s učesnicima u projektu saznajemo da su oni zadovoljni te da smatraju da je ovo jako dobar projekat koji im daje priliku upoznati nove prijatelje te upoznati nove profesije i obrazovanje gledati kroz više aspekata.

ARHIV STARIJIH ČLANAKA