Stručna škola


Tehnička škola, u okviru općeg i stručnog obrazovanja, daje stručno-teorijsku i praktičnu osnovu, i osposobljenost za rad, društveni život i dalje stručno osposobljavanje i stalno usavršavanje. učenici stiču zvanje u okviru srednje stručne spreme.

Školovanje traje 3 godine. Cilj odgojno-obrazovne djelatnosti u srednjoj stručnoj školi je sticanje odgovarajućih općih i stručnih znanja, vještina i navika, razvijanje psihofizičkih sposobnosti ličnosti. osposobljavanje za profesionalnu djelatnost u struci i zanimanju, kao i osposobljavanje za daljne stručno usavršavanje.

U stručnoj školi učenici se mogu školovati za slijedeća zanimanja:

MOLER-FARBAR

Nakon trogodišnjeg školovanja omogućen je rad na izvođenju i održavanju objekata visokogradnje (bojenje zidnih površina, farbanje drvenih i metalnih konstrukcija-stolarija, bravarija, finalna obrada zidnih površina, postavljanje zidnih tapeta kao finalna obrada fasada i sl.)

KERAMIČAR-PODOPOLAGAČ

Školovanje za ovo stučno zvanje traje tri godine, a nakon toga omogućen je rad na izvođenju i održavanju objekata visokogradnje (postavljanje zidnih i podnih keramičkih pločica, izrada teraco podova, plastičnih podova, vinas podova, kamenih podova i sl.)


Copyright © 2024 - JU SGGŠ Sarajevo. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole